Начало » Функционалност » Технология

Технология

Платформата на iweb.bg е революционна система за разработка на уеб сайтове и уеб страници. Основни характеристики са: висока степен на автоматизация, гъвкавост, надеждност и сигурност.

CMS - Система за управление на съдържанието

Всеки уебсайт разработен на нашата платформа идва със собствен Административен Панел и Система за управление на съдържанието (CMS - Content Management System). Това означава че вие можете бързо и лесно да променята всяка една страница или секция на вашият уеб сайт без да се налага да променяте сорс код, да използвате FTP, или изобщо да имате каквито и да е познания по HTML или изработка на уеб сайтове.

Освен стандартната функционалност за създаване на страници или редактиране на съдържанието, нашата CMS система дава възможност за качване на снимки, музика, видео, Word, PDF и други видове документи, за да можете да направите вашият уебсайт наистина изчерпателен и полезен за вашите настоящи и бъдещи клиенти и потребители.

За тези от вас които пък имат желание да направят техният уеб сайт по - динамичен и интерактивен, нашата CMS система позволява използването на javascript с помощта на който вашият уебсайт може да стане още по-функционален и удобен за вашите клиенти. Платформата на iweb.bg идва с включена JQuery Library, която можете да използвате веднага, както и с още няколко от най-популярните Javascript библиотеки.

Административен Панел

Освен вече споменатата "Система за Управление на Съдържанието", административният панел разполага с още много други интуитивни, но мощни инструменти, с помощта на които имате пълен контрол върху вашият уеб сайт. Само за минути можете да промените вашият уеб сайт до неузнаваемост, или да го върнете в първоначалния му вид. Всички опции на Административния Панел са разгледани подробно в секцията Административен Панел.

PHP и MySQL

Системата е разработена на PHP5 и използва Mysql База Данни. Този вид софтуерна комбинация, известна още като LAMP, работи както под Linux/Unix среда, така и във Windows, но ние предпочитаме да работим на Linux/Unix базирани сървъри и в момента използваме CentOS Linux дистрибуция.

Мулти Сървърна Среда

Мулти Сървърна Среда: Платформата на iweb.bg е подходяща както за малки сайтове от по няколко страници, така и за големи сайтове с много страници и голям брой потребители. Причината за това е, че нашата система е разработена специфично за cloud хостинг.

Благодарение на тази технология ние можем да предоставим евтино, но професионално и качествено решение както за малки до средни фирми, така и за големи фирми със силно натоварени уеб сайтове, както и възможността и капацитета да ги поддържаме на ниска цена. Благодарение на нашият хостинг доставчик имаме възможност да ви предоставим уникални услуги като Load Balancing, CDN, сървър за 1 ден и автоматична миграция на сайт в случай на хардуерен проблем

При повечето хостинг доставчици само тези услуги струват между 150лв. до 500лв. на месец. Всеки уеб сайт разработен чрез платформата на iweb.bg дава възможност за ползването на тези услуги на преференциални цени.